/ Allmänt /

Krokodiler, en måne och värdens finaste strand

Det har hänt så mycket idag! Och jag är väldigt trött nu och håller på att somna men ska försöka berätta kortfattat om dagen. I förmiddags åkte jag, Kristina och Rose till stranden för att sola och bada. Samma strand som jag var på igår kväll med kamelerna. Stranden var ju avstängd igår pga att det simmade omkring en krokodil i vattnet. Som tur var lyckades de fånga krokodilen inatt så idag var stranden öppen igen. Vi hade en fantastisk förmiddag på stranden! Jag och Rose badade jättemycket i de stora vågorna och gick upp och torkade i den (jätte)varma solen mellan baden. Jag skulle tippa på att vattentemperaturen ligger på ungefär 27 grader eller något sånt så man kunde lungt ligga i flera timmar utan att frysa det minsta! Man kan bara bada i havet här någon månad till dock. När vattnet blir för varmt kommer det massor med livsfarliga maneter hit så stränderna är tomma under sommaren...

I eftermiddags skjutsade Danny ut mig en bit utanför Broome till en krokodil farm! Dit tas lokala krokodiler som har varit ett hot mot människorna här och därför måste låsas in. Där gick jag en guidad tur och fick höra allt om krokodiler och historier om varför de olika krokodilerna hade hamnat på farmen. Mycket intressant och lite läskigt också. Krokodilen som de fångade på stranden inatt hamnade där. På vägen hem därifrån berättade Danny att det fullkomligt kryllar av krokodiler här uppe och att han ser jättemånga krokodiler varje gång han är ute och kampar. Han måste sova i din bil för att det är för farligt att sova på marken!! 

Danny växte upp på resande fot, mestadels i Pakistan och i Indonesien så han är väldigt intresserad av olika kulturer och också av mat ifrån olika delar av världen. Ikväll lagade han en underbar nudel-wook med massor av konstiga kryddor och såser och alla grönsaker han använde var odlade i hans egen trädgård. Det var himmelsk gott och jag åt tills jag nästan sprack! 

Efter middagen fick jag låna bilen för jag skulle åka iväg och titta på när månen reste sig över horisonten. Ja, ni hör ju hur fint det låter. Jag och en massa andra människor stod högt uppe på en kulle och såg på när månen sakta, sakta och alldeles mörk-orange reste sig över havet och bildade som en gata av ljus i vattnet framför. 

Nu är jag hemma igen och jag är väldigt, väldigt trött. Jag hoppas att jag somnar fort för imorgon ska jag åka hemifrån kl 07.00 för att leta efter dinosaurie-fotspår. Det ni. 

Stranden 

Stranden och lilla jag

Stranden 

Det turkosa havet är så vackert!! 

Några läskiga krokodiler. En genomsnittlig Australiensk saltvattens-krokodil är ungefär 4 meter och väger 400-500 kg.....en sådan vill man alltså inte träffa ute i det vilda. 

Den här lilla bebis-krokodilen var sötare

Danny som lagar middagen genom att sätta en wook-panna över en eld. 

Alla dessa grönsaker kommer alltså direkt från trädgården! Paprika, bönor, aubergine, lök,  ja lite allt möjligt 

Det var svårt att få till en bra bild med det här är den bästa jag lyckades få. Detta är alltså månen.