/ Allmänt /

Hajar, museum och en solnedgång såklart

Igår var jag och Maike i Perth och gick till en tysk restaurang för att äta lunch och sen strosade vi bara lite på stan. Frammåt kvällen köpte vi med oss kakor och åkte till City Beach - en av alla stränder här - för att titta på solnedgången innan vi åkte och åt middag. 

Idag åkte vi först till WA's (Western Australia) största akvarium. Det var väldigt häftigt och de hade en jättelång glastunnel man kunde gå igenom där de simmade hajar runt omkring en! Vi fick också lära oss ett och annat om alla farliga djur som lever i havet här där vi bor. Det finns riktigt ruskiga djur här!

På eftermiddagen åkte vi tillbaka in till Perth och gick till ett museum där vi lärde oss om Aboriginernas historia. Det var jätteintressant att lära sig om deras kultur och livsstil men också väldigt tragiskt att läsa om hur de blivit behandlade av de vita under årens lopp. Jag är jätteglad att vi hittade dit för det var verkligen något jag ville lära mig medan jag var här i Australien. 

Nu är jag hemma igen och ska snart sova. Jag skypade med Sara nyss vilket var mycket trevligt. Hon satt och hade lunch-rast på Ulriksdal och pratade om kemilektionerna på Rudbeck. Det känns nästan som att hon lever mitt gamla liv, haha! 

Bilder: 


Titta så färggranna buskar och träd det växer här! 


En haj. 

Det var den här maneten jag skrev om i ett tidigare inlägg. Jätteläskig!! 

Jag igår på City Beach